Racen met NKHTGT

Meteen inschrijven? Klik hier voor het inschrijfformulier.

2021 was opnieuw een bijzonder jaar, maar gelukkig zijn op één na alle evenementen zonder al te veel corona issues doorgegaan. En nu maar hopen dat corona in 2022 geen roet meer in het eten gooit en dat we aan het eind van het jaar een kampioen in ons eerste internationale kampioenschapsjaar kunnen eren!

NKHTGT, dé historische raceserie voor FIA-toerwagens en GT’s gebouwd tussen 1947 en 1965 presenteert een spannende kalender voor 2022. Met in totaal 11 races op 6 circuits in 5 verschillende landen slagen we er opnieuw in een ongeëvenaarde variëteit en veel circuittijd aan te bieden tegen zeer redelijke inschrijfgelden. In 2022 organiseert NKHTGT een internationaal clubkampioenschap (onder voorbehoud van goedkeuring door KNAF/FIA).

Het seizoen start in april we met de “Preis der Stadt Stuttgart” op de Hockenheimring in Baden-Württemberg, Duitsland. Natuurlijk racen we op het Zandvoort GP Circuit, dit jaar nemen we deel aan de Pinksterraces. Eind juni gaan we naar Spa-Francorchamps voor de Spa Summer Classic, een van de all time favorites! In augustus rijden we weer op het TT-circuit van Assen tijdens de Jack’s Racing Day 2022.

Elk jaar proberen we een race op een voor NKHTGT onbekend circuit te organiseren. Eind augustus 2022 rijdt het NKHTGT voor het eerst in zijn 26-jarige geschiedenis in Zweden op Anderstorp, een circuit dat niemand nog kent behalve onze Zweedse coureurs. De Scandinavian Raceway bij Anderstorp was van 1973 tot 1978 gastheer van de Zweedse Formule 1 Grand Prix en de 4,03 km lange baan met 8 bochten is sindsdien nauwelijks veranderd!

We sluiten het seizoen af op het Circuit van Dijon-Prenois, onze favoriete herfstbestemming. Dit jaar nemen we deel aan de 300 km race (= 2 uur) op zaterdag en we sluiten het seizoen op zondag af met een sprintrace van 30 minuten.

Alle deelnemende auto’s moeten geprepareerd zijn volgens de regels van FIA Appendix K en rijden verplicht op Dunlop Racing banden. NKHTGT trekt grote startvelden en zorgt voor spannende races met historisch correcte auto’s.

Het is niet ondenkbaar dat er door de Covid-19 situatie evenementen geannuleerd worden. Als dat het geval is wordt het betaalde inschrijfgeld naar rato teruggestort. Zie hieronder voor meer informatie.

Kalender NKHTGT 2022

Date Circuit Qualifying Race 1 Race 2 Max # NKHTGT competitors Max. noise level
22-24 april Hockenheim 30 minutes 45 minutes 45 minutes 47 98 dbA
4-5 juni Zandvoort 25 minutes 40 minutes 40 minutes 47 89 dBA
24-26 juni Spa-Francorchamps 30 minutes 61 minutes n/a 45 tba
5-7 augustus TT-Circuit Assen 30 minutes 30 minutes 30 minutes 47 tba
26-28 augustus Anderstorp 2x 15 minutes 30 minutes 30 minutes tba tba
7-9 oktober Dijon-Prenois 45 minutes 120 minutes 30 minutes 47 tba

NB: kalender onder voorbehoud wijzigingen en van goedkeuring door KNAF/FIA

Package deal 2022

De package deal 2022 voor deelname aan alle NKHTGT races kost € 3.995. De prijs van de package deal is inclusief de NKHTGT lidmaatschapscontributie 2022 voor één rijder, de package deal voor twee deelnemers kost € 4.140. Een package of sponsor deal inschrijving voor het NKHTGT 2022 is persoonsgebonden en niet overdraagbaar.

Als je een zakelijke factuur voor je package deal inschrijving wilt ontvangen, dan kies je voor de NKHTGT-sponsordeal à € 4.995 (0% btw). Hiermee schrijf je niet alleen in voor het NKHTGT 2022, je sponsort het NKHTGT ook nog eens! De sponsor deal geeft recht op vermelding van de bedrijfsnaam op onze website en bij zoveel mogelijk andere publiciteit. Uiteraard zijn ook andere vormen van sponsoring mogelijk en zeer welkom! Als je de mogelijkheden wilt bespreken kun je contact opnemen met Bert Mets (bert@nkhtgt.nl)

Er worden maximaal 45 package deals verkocht. Aan het evenement op Assen (5-6-7 augustus) kunnen maximaal 30 NKHTGT-deelnemers meedoen. Daarom hebben alleen de eerste 30 package/sponsor deal inschrijvers een gegarandeerde startplek. Uiteraard doen wij er alles aan om iedereen die op Assen van start wil gaan een startplek te bieden.

Als evenementen vanwege Covid-19 of om andere redenen definitief geannuleerd worden, dan ontvangt elke package/sponsor deal inschrijver per geannuleerd evenement een restitutie van € 665. Incidentele deelnemers ontvangen bij annulering van een evenement het volledige inschrijfgeld terug.

Inschrijven

Je kunt je inschrijven met het bijgaande inschrijfformulier. Het inschrijfformulier kan digitaal (in pdf formaat) aan race@nkhtgt.nl worden gestuurd of per post aan het secretariaat. Vergeet niet het formulier te ondertekenen. Vergeet ook niet een kopie mee van het HTP van de auto(s) waarmee je deelneemt! De inschrijving voor de package deal sluit op 21 maart 2022 om 00:00 uur, hierna worden geen package deal inschrijvingen meer geaccepteerd. Acceptatie van inschrijvingen voor de package deal is op volgorde van binnenkomst van betaling en wordt gestaakt op de sluitingsdatum of eerder als het maximum aantal betaalde inschrijvingen is bereikt. Het inschrijfgeld moet vóór de sluiting van de inschrijving op 21 maart 2022 volledig betaald zijn op:

NL17 RABO 0105 2803 48

t.n.v. NK-HTGT

Amsterdam

BIC code: RABONL2U

Vermeld bij de betaling duidelijk de naam van de deelnemer(s) waarvoor de betaling bedoeld is.

Incidentele deelname

Het inschrijfgeld voor incidentele deelname is € 845 per evenement. Als je nog geen lid bent van de vereniging NKHTGT betaal je voor seizoen 2022 een eenmalige lidmaatschapsbijdrage van € 40 per rijder. Dit lidmaatschap eindigt automatisch aan het eind van het jaar. De voor-inschrijving voor incidentele deelname start per direct, bevestiging van incidentele inschrijvingen volgt nadat de inschrijving voor de package deal gesloten is. Incidentele inschrijvingen worden geaccepteerd op basis van beschikbaarheid van startplaatsen.

Toegelaten auto’s en banden

Alle auto’s in het NKHTGT moeten voldoen aan de eisen uit FIA appendix K en voorzien zijn van een geldig FIA Historic Technical Passport (HTP). Auto’s zonder geldig HTP kunnen op uitnodiging van het bestuur in een invitatieklasse worden toegelaten onder de voorwaarde dat de auto aan alle geldende veiligheidseisen voldoet, uit de periode 1947 t/m 1965 stamt en naar het oordeel van het bestuur past in de sfeer van het NKHTGT. Het FIA appendix K bandenreglement is van toepassing. Voorlopig zijn alleen Dunlop Racing L of M sectie banden compound 204 toegestaan, totdat er andere types banden door de FIA worden toegestaan. M-sectie banden zijn alleen toegestaan op period F auto’s.

Toegelaten deelnemers

De minimale licentie-eis in 2022 is KNAF internationaal D (of na goedkeuring D1) of een gelijkwaardige licentie van een buitenlandse ASN.

Reglementen

De reglementen voor 2022 zijn aan de KNAF voorgelegd. Zodra deze door de KNAF en de FIA zijn goedgekeurd worden de reglementen op www.nkhtgt.nl gepubliceerd.

Bestel je Dunlop Racing banden op tijd!

Dunlop Racing banden zijn in alle maten voldoende verkrijgbaar, maar houd rekening met enige levertijd. Deze banden zijn onder andere leverbaar via Racetyres B.V. – info@racetyres.nl – Leeuwerikenstraat 16F2, 2042 CS Zandvoort – Phone: +31(0) 6 555 03 961 – https://hankookracetire.com (Jan Paul van Dongen)

Vragen en contact

Voor vragen over het NKHTGT en voor andere informatie kun je contact opnemen met het secretariaat via race@nkhtgt.nl of telefonisch met Egbert Kolvoort, +31 6 2621 6464. Zie ook www.nkhtgt.nl en kijk ook eens op onze Facebook pagina!

NB: alle informatie is onder uitdrukkelijk voorbehoud van onjuistheden en wijzigingen.

Heeft u vragen? Vul onderstaand formulier in en we komen er zo snel mogelijk op terug!

3 + 5 = ?