Racen met NKHTGT

NKHTGT 2023

NKHTGT, dé historische raceklasse voor FIA appendix K toerwagens en GT’s gebouwd tussen 1947 en 1965 presenteert een spannende kalender voor 2023. Met in totaal 12 races op 6 circuits in 5 verschillende landen slagen we er opnieuw in een ongeëvenaarde variëteit en veel circuittijd aan te bieden tegen zeer redelijke inschrijfgelden. Het NKHTGT is in 2023 een reeks losse races zonder kampioenschapsklassement.

Date Event Race Format Track time Entry fee Noise limit (subject to change!)
April 21-23 Preis der Stadt Stuttgart (Hockenheimring) Qly 25′ – race 2×40′ 105′ € 895 98 dBA
May 6-7 Historic Zandvoort Trophy Qly 25′ – race 2×40′ 105′ € 895 89 dBA
June 9-11 Red Bull Ring Classic Qly 25′ – race 2×40′ 105′ € 995 133 dBA
July 7-9 Spa Summer Classic Qly 30′ – race 2×30′ 90′ € 995 105 dBA
Sept 8-10 Classic GP Assen Qly 30′ – race 2×30′ 90′ € 895 tba
Oct 6-8 Dijon Motors Cup Qly 45′ – race 1×120′ + 1 x 30′ 195′ € 895 tba

NB: kalender onder voorbehoud wijzigingen en van goedkeuring door KNAF/FIA.

Het seizoen start in april met de “Preis der Stadt Stuttgart” op de Hockenheimring in Baden-Württemberg, Duitsland. Natuurlijk racen we op het Zandvoort GP Circuit, waar we zijn terug op de Historische Zandvoort Trophy, begin mei.

Elk jaar proberen we een race op een voor NKHTGT onbekend circuit te organiseren. In juni 2023 rijdt NKHTGT voor het eerst in zijn 27-jarige geschiedenis in Oostenrijk, op een circuit met een lange historie, de Red Bull Ring. In 1970 vond hier voor het eerst een Grand Prix plaats. De huidige baan is 4,318 km lang en telt 10 bochten. Gelegen op 677 meter hoogte kent de Red Bull Ring een hoogteverschil van 65 meter en stijgingspercentages tot 12%. Kortom, hier moet je gereden hebben!

Begin juli gaan we naar Spa-Francorchamps voor de traditionele Spa Summer Classic. Ook het TT-circuit van Assen staat weer op de kalender, maar dit jaar niet tijdens de zomervakantie. Van 8 t/m 10 september vindt de tweede Classic GP Assen plaats en NKHTGT is erbij.

We sluiten het seizoen af op het Circuit van Dijon-Prenois. Net als vorig jaar rijden we op zaterdag de 300KM van Dijon, een race van 120 minuten en we sluiten het seizoen op zondag af met een sprintrace van 30 minuten. 

Package deal 2023

De package deal 2023 voor deelname aan alle NKHTGT races kost € 4.195. Er worden maximaal 45 package en sponsor deals verkocht. De package of sponsor deal is persoonsgebonden en niet overdraagbaar. Met een package deal heb je een gegarandeerde startplaats in alle evenementen.

Als je een zakelijke factuur voor je package deal inschrijving wilt ontvangen, dan kies je voor de NKHTGT-sponsordeal à € 5.495 (0% btw). Hiermee schrijf je niet alleen in voor het NKHTGT 2023, je sponsort het NKHTGT ook nog eens! De sponsor deal geeft recht op vermelding van de bedrijfsnaam op onze website en bij zoveel mogelijk andere publiciteit.

Voor andere vormen van sponsoring kun je Roelant de Waard benaderen (roelant@nkhtgt.nl).

Incidentele deelname

Inschrijvingen voor losse evenementen kosten € 895 per raceweekend, met uitzondering van de Red Bull Ring Classic en de Spa Summer Classic, daarvoor is het inschrijfgeld € 995 per evenement.

Inschrijven
Je kunt je inschrijven door het volledig ingevulde en ondertekende inschrijfformulier toe te zenden aan race@nkhtgt.nl. NB het inschrijfformulier komt binnenkort beschikbaar –  de link zal hier verschijnen.

De inschrijving voor de package/sponsor deal sluit op vrijdag 24 maart 2023. Acceptatie van inschrijvingen voor de package deal is op volgorde van binnenkomst van betaling en wordt gestaakt op de sluitingsdatum of eerder als er 45 betaalde inschrijvingen zijn ontvangen. Het inschrijfgeld voor de package deal en de sponsordeal moet vóór de sluiting van de inschrijving op 24 maart 2023 volledig betaald zijn.

De voor-inschrijving voor incidentele deelname start per direct. De acceptatie van incidentele inschrijvingen volgt nadat de inschrijving voor de package deal gesloten is. Acceptatie van incidentele inschrijvingen is op basis van beschikbaarheid van startplaatsen en op volgorde van ontvangst van betaling. Het inschrijfgeld voor incidentele deelname moet uiterlijk één week vóór het evenement op onze rekening zijn ontvangen.

Bankgegevens NKHTGT:

NL17 RABO 0105 2803 48

t.n.v. NK-HTGT

Amsterdam

BIC code:  RABONL2U

Vermeld bij betaling altijd de naam van de deelnemer(s) waarvoor de betaling bedoeld is.

Als evenementen vanwege corona of om andere redenen definitief geannuleerd worden, dan ontvangt elke package/sponsor deal inschrijver per geannuleerd evenement naar redelijkheid een restitutie van het inschrijfgeld.

Reglementen
De reglementen voor 2023 worden ter goedkeuring aan de KNAF voorgelegd. Zodra deze door de KNAF zijn goedgekeurd worden de reglementen op www.nkhtgt.nl gepubliceerd.

Toegelaten deelnemers

De minimale licentie-eis is KNAF EU/Nationaal of een gelijkwaardige licentie van een buitenlandse ASN.

Toegelaten auto’s en banden

Alle auto’s in het NKHTGT moeten voldoen aan de eisen uit FIA appendix K en voorzien zijn van een geldig FIA Historic Technical Passport (HTP). Auto’s zonder geldig HTP kunnen op uitnodiging in een invitatieklasse worden toegelaten onder de voorwaarde dat de auto aan alle geldende veiligheidseisen voldoet, uit de periode 1947 t/m 1965 stamt en naar het oordeel van het bestuur past bij het karakter van het NKHTGT.
Het FIA appendix K bandenreglement is van toepassing. In het NKHTGT alleen Dunlop Racing L of M sectie banden compound 204 toegestaan.

Vragen en contact
Voor vragen over het NKHTGT en voor andere informatie kun je contact opnemen met het secretariaat via race@nkhtgt.nl of telefonisch met Egbert Kolvoort, +31 6 2621 6464. Zie ook www.nkhtgt.nl en kijk ook eens op onze Facebook pagina!

NB: alle informatie is onder uitdrukkelijk voorbehoud van onjuistheden en wijzigingen!

Heeft u vragen? Vul onderstaand formulier in en we komen er zo snel mogelijk op terug!

1 + 2 = ?