Over NKHTGT

NKHTGT is in 1996 opgericht als het Nederlands Kampioenschap voor Historische Toerwagens en GT’s. Vandaag is het geëvolueerd in een reeks wedstrijden in binnen- en buitenland, speciaal voor touring cars en GT’s gebouwd tussen 1947 en 1965. Alle deelnemende auto’s zijn geprepareerd volgens FIA Appendix K. Het gevolg is dat alle auto’s er historisch correct uitzien, wat zorgt voor een aantrekkelijk spektakel op de racebaan. Er is geen bandenkeuze, alleen Dunlop Racing L- of M-sectiebanden zijn toegestaan. Dit betekent dat grip soms ver te zoeken is, vooral in natte omstandigheden, dus ouderwets dwarsgaan in de bochten is gegarandeerd. Met ruim 30 vaste deelnemers en een flink aantal gastrijders is het vaak volle bak.

NKHTGT is erg populair bij de toeschouwers vanwege de verscheidenheid aan deelnemende auto’s, variërend van de enorme Corvette Grand Sport tot kleine Mini Coopers. Tussendoor zie je iconische auto’s zoals Lotus, Porsche, MG, Shelby, Austin Healey, Marcos, Ford en Jaguar. NKHTGT maakt historisch racen mogelijk op bijna elk budget, met betaalbare inschrijfgelden in vergelijking met andere aanbieders in Europa.

NKHTGT staat historisch racen toe op bijna elk budget, met zeer betaalbare inschrijfgelden in vergelijking met andere aanbieders. Klik hier voor de volledige inschrijf informatie.