Over NKHTGT

NKHTGT is in 1996 opgericht als het Nederlands Kampioenschap voor Historische Toerwagens en GT’s. Tegenwoordig is het geëvolueerd in een reeks wedstrijden in binnen- en buitenland, speciaal voor touringcars en GT’s gebouwd tussen 1947 en 1965. Alle concurrerende auto’s zijn voorbereid volgens FIA Appendix K. Als resultaat zien alle auto’s er correct uit, wat zorgt voor een aantrekkelijk spektakel op de racebaan. Er is geen bandenkeuze, alleen Dunlop Racing L- of M-sectiebanden zijn onder alle omstandigheden toegestaan. Dit betekent dat grip bijzonder belangrijk is, vooral in natte omstandigheden, dus ouderwets zijwaarts rijden in de bochten is gegarandeerd. Met 40 vaste concurrenten en een willekeurig aantal gastrijders hebben we heel vaak volledige veld van rijders.

NKHTGT is erg populair bij toeschouwers vanwege de verscheidenheid aan concurrerende auto’s, variërend van de enorme Corvette Grand Sport tot kleine Mini Coopers. Tussendoor zie je iconische sportwagens zoals Lotus, Porsche, MG, Shelby, Austin Healey, Marcos, Morgan en Jaguar.

NKHTGT staat historisch racen toe op bijna elk budget, met zeer betaalbare inschrijfgelden in vergelijking met andere aanbieders: het arrangement voor het volledige seizoen 2021 kost slechts € 3.250 voor zeven evenementen op zeven verschillende circuits. Een éénmalige inschrijving kost slechts € 795, – per evenement. Lidmaatschap van NKHTGT is verplicht, maar zeer betaalbaar voor € 40, – per jaar. Klik hier voor het inschrijfformulier 2021.