HP Tyres bestelprocedure Dunlop Racing banden

Het technisch reglement van het NKHTGT powered by Nolte Küchen volgt FIA appendix K. Daarom rijden wij uitsluitend op Dunlop Racing banden. Distributeur HP Tyres meldt dat alle banden beschikbaar en in voorraad zijn. HP Tyres verzendt de banden per koerier binnen geheel Europa. Door de nieuwe douaneprocedures na de Brexit duurt het wat langer dan gebruikelijk voor goederen die vanuit het Verenigd Koninkrijk naar de EU worden geëxporteerd afgeleverd worden.

HP Tyres heeft de volgende eenvoudige procedures voor leveranciers, teams en coureurs bij het bestellen van banden:

Zakelijke bestellingen binnen de EU
Zakelijke bestellingen kunnen zoals gewoonlijk per e-mail of per telefoon bij HP Tyres worden gedaan. Er wordt dan een pro-forma factuur naar de klant gestuurd voor betaling. De banden worden direct na ontvangst van de betaling verzonden. Deze factuur bevat geen VAT (Britse BTW). HP Tyres vraagt de klant om een BTW-nummer en een EORI-nummer. voor meer informatie.  Het aanvragen of samenstellen van een EORI-nummer is heel eenvoudig, zie belastingdienst.nl voor in Nederland gevestigde ondernemingen.

HP Tyres verzendt de banden en zodra die het douanekantoor in het land van bestemming bereiken, wordt contact met de klant opgenomen voor betaling van de BTW. In Nederland moet 21% BTW aan de douane worden betaald om de banden in te klaren. Er wordt ook een klein bedrag aan administratiekosten in rekening gebracht, maar er zijn geen verdere heffingen van toepassing, omdat de Dunlop Historic-serie banden in de EU geproduceerd worden en de Brexit-overeenkomst bepaalt dat de invoerrechten dan 0% zijn. Een BTW geregistreerd bedrijf kan de betaalde BTW uiteraard terugvorderen.

Privé bestellingen door klanten in de EU
Privé bestellingen kunnen zoals gebruikelijk per e-mail of telefoon bij HP Tyres worden gedaan. De klant krijgt een pro-forma factuur toegestuurd voor betaling van de bestelling inclusief VAT en transportkosten. HP Tyres betaalt vervolgens alle toepasselijke belastingen via de koerier. De banden worden van deur tot deur verzonden zodra de betaling is ontvangen.

HP Tyres stelt alles in het werk om de leveranties soepel en vlot te laten verlopen. De prijzen zijn nagenoeg ongewijzigd gebleven ten opzichte van vorig jaar.

Bij voldoende bestellingen kan HP Tyres de banden op de donderdag voorafgaand aan onze race op Zolder (15 juli 2021) afleveren in Zandvoort.

Uiteraard is het ook mogelijk uw Dunlop banden te bestellen bij een leverancier binnen Nederland of een ander EU-land en deze de import te laten verzorgen. Andere leveranciers zijn o.a. GT Autoparts in Soest en voor Duitsland Ben Becker

Zie verder de website van HP Tyres: https://hptyres.com/