Bergmans does the business at Assen

(voor Nederlands even naar beneden scrollen)

With 43 cars the NK HTGT powered by Visser contactlenzen was by far the biggest grid at the free Gamma Racing Day festival held at Assen’s famous TT circuit. Georg Nolte, quickest man in the field in his Ford GT40, eliminated himself from the first race by ignoring the standing start. Rob Bergmans powered his Iso Rivolta away first when the lights changed, until the slow starting Norbert Gross came to the front in his Ford Falcon. The Ford V8 then dropped a valve, handing the lead back to Bergmans. Second was contested for the entire 12 laps by Dirk Waaijenberg and Jaap van der Ende in Ford Falcons, as well as Alexander Schlüchter in a Lotus Elan. On the last lap Schlüchter dropped back, handing the GTS10 class to Bob Stevens . The Mini class was dominated by Danny van Dongen, but the main interest was the race-long battle for second between Rob Rappange and René de Vries, Rappange just managing to stay ahead. After Max Verstapppen had finished his donuts, the NK HTGT lined up again on Sunday afternoon to provide the 100.000 spectators with some entertaining racing. Gross drove a tremendous race, making up over 40 places, but he lost out by 9 seconds to Bergmans. Dirk Waaijenberg went well in his Ford Falcon Sprint, but left his braking a little late in the very last corner, which enabled Alexander Schlüchter to snatch third on the line. The small touring cars again provided a lot of spectacle. After Simon Gras lost a front wheel it was Jonathan Lewis who took the class in René de Vries’ Mini, but he was only seconds ahead of the charging Jasper Izaks in the Fiat Abarth 1000. Alexander Schlüchter has increased his lead in the championship table. NK HTGT powered by Visser Contactlenzen 2015 @ Gamma Racing Day
Waar de andere raceklassen tussen de 14 en 24 auto’s op de baan brachten, verschenen er op vrijdagmiddag maar liefst 45 NK HTGT deelnemers in het strijdperk om de startvolgorde voor de eerste race te bepalen. Helaas was de aangekondigde Ford GT40 van Persson er niet bij, maar tegelijkertijd was dat voor de strijd aan kop eigenlijk wel zo leuk. Wie er wel bij was, eindelijk, was “mr. Furori” Cees Lubbers in de ex-van Leenen Ford Cortina GT. Ook Marcel van Laarhoven maakte zijn NK HTGT-debuut in een Shelby Mustang. De GT350 mag zich sowieso in een grote populariteit verheugen, want in plaats van haar mintgroene E-type verscheen ook Rhea Sautter verrassend in zo’n witte fastback met blauwe strepen.
Een gecombineerde vrije training en kwalificatie van 40 minuten lijkt een aardig idee, maar heeft ook nadelen, zo ondervonden Frits Campagne en Richard Evans. De opgefriste V8 in Frits’ Ford Falcon bleek niet helemaal oliedicht te zijn, hetgeen zorgde voor spectaculaire rookwolken en een snelste rondetijd van 9 minuut 33. Bij Evans bleef alles voor de verandering droog, maar scheurde de bevestiging van de Panhardstang los. Dat betekende geen kwalificatietijd en weer sleutelen voor de Marcos-coureur. Maar deze heren konden tenminste nog racen, dat gold niet voor Frank Romo die zijn Lotus Cortina voor reparatie had weggebracht, maar na enkele rondjes moest constateren dat de stoomwolken terug waren en er dus slecht werk geleverd was: hij kon onverrichterzake naar huis. Track limits waren opnieuw een onderwerp: Georg Nolte zette de snelste tijd, maar die werd hem afgenomen. Timo Span werd nog zwaarder gestraft: hij kreeg er 10 seconden bij en kukelde van p.25 naar p.38. Zo promoveerde Norbert Gross naar de pole met zijn als altijd razendsnelle Ford Falcon. Nolte mocht met de GT40 vertrekken van plaats 2. Rob Bergmans gaf daar met de Iso Rivolta slechts 3/1000e op toe. Daarna volgde de eerste van de Lotus Elans, die van Alexander Schlüchter die pas in de laatste ronde Jos Stevens aftroefde. Tweede bij de toerwagens was Jaap van der Ende in de oranje Falcon op positie 6. De vierde rij was voor Bob Stevens (Lotus Elan) en Dirk Waaijenberg (Ford Falcon). Het Shelby-trio Van Putten-Van Putten en Van Laarhoven maakte de top-10 vol. In GTS11 was Nico Zonneveld ruim de snelste, voor het Porsche duo Koel en Van Lieshout en een hele vloot MGB’s. In Miniland zette Danny van Dongen de snelste tijd in de auto van Bert Mets, ruim voor Simon Gras in de auto van Rappange en het duo De Vries-Lewis. Bij de Fiat van Jasper Izaks en Ron Verzijlbergen gaf al na vier ronden de versnellingsbak de geest, dus moest er een rit naar het Westen van het land worden gemaakt om een verse bak te halen. Onderaan de tijdenlijst bungelden “Scartie”, Mark Schmidt en Roel Korsten, ondanks verwoed rondjes rijden. Zonder werkende transponder in de auto komt de Asser tijdwaarneming namelijk niet in actie. Korsten monteerde nog snel het benodigde elektronische doosje, maar dat hielp hem niet, omdat na afloop bleek dat er nog een ander elektronisch doosje aan boord was, dat er juist uit moest.
Race 1
Het eerste drama voltrekt zich al voor de start: Mr. Gamma Jos Stevens komt niet verder dan de vooropstelling. Hij kan niet straten vanwege een kapot differentieel. Teleurgesteld duwt hij de auto terug de paddock in. Stephen Perry arriveert rijkelijk laat, hij heeft namelijk geen werkende dynamo, dus wil de motor niet uitzetten. Gelukkig mag hij nog de baan op en kan op de grid zijn plek innemen. Terwijl iedereen rustig aan komt rijden om zijn startplaats in te nemen, zorgt Georg Nolte net als in eerdere jaren voor sensatie bij de start: hij rijdt door! Als hij zijn fout bemerkt, kan hij niet meer terug en dus rijdt hij maar verder. Daarmee regelt hij zijn eigen straf, want nu begint hij zijn race ¾ ronde na de rest.
Gross is van dit alles enigszins van slag geraakt zo lijkt het, want als de lichten uitgaan is Bergmans als eerste weg, gevolgd door van der Ende en Schlüchter. Achter Gross volgen Waaijenberg en Frans van Maarschalkerwaart die de Shelby-concurrentie te snel af is. Achterin is het dringen. Richard Evans heeft zoals altijd haast en duikt in een gat tussen de Mustang van Thomas Augustin en Alexandra Auer’s Volvo Amazon. Hij raakt daarbij het voorwiel van de Mustang en door de klap valt de ontsteking van de Marcos uit. Ook Augustin besluit om te stoppen en de schade, die meevalt, te bekijken.
Eerste doorkomst en Bergmans gaat aan kop, maar Gross is van der Ende en Schlüchter alweer voorbij. Dan volgen Waaijenberg en van Maarschalkerwaart, die wordt achtervolgd door Jip van Putten. Bob Stevens had weer een moeizame start, maar heeft de schade beperkt weten te houden. Daarna volgt Nico Zonneveld, die Bas Jansen’s Austin Healey als buffer heeft naar Michael Koel. Bij de Mini’s leidt van Dongen voor Rappange en de Vries, die de snel naar voren komende Frits Campagne in de sandwich hebben. Verderop is Ron Verzijlbergen in gevecht met Klaas Span en jaagt Alexandra Auer met haar Volvo op Horst Kukemüller in de Alfa Giulietta Sprint. Helaas verliezen we in deze ronde twee deelnemers. Jip van Putten legt een wit rookgordijn dat het einde van de Shelby krachtbron, waarvoor de kiem al in het voorgaande raceweekeinde op Spa was gelegd, nu definitief aankondigt. En Michael Koel hoort de Porsche 911-krachtbron rare geluiden maken. Aangezien hij de auto te leen heeft van Rients Visser, besluit hij op safe te spelen en verder niet te rijden.
Gross rijdt het gat naar Bergmans dicht , maar die is nog niet zo eenvoudig te passeren. Na drie ronden plaatst hij een uitremactie in de Haarbocht en die is succesvol. Waaijenberg is intussen Schlüchter voorbij gegaan en dringt aan bij van der Ende. Met het wegvallen van Koel is de tweede plaats in GTS11 in handen gekomen van Erwin van Lieshout met de andere Porsche 911. Derde is Edwin Dijkman in de MGB, die in een treintje zit met Rob Rappange, Lars Bondesson (Lotus Elan), René de Vries en Roel Korsten, die noodgedwongen achteraan was begonnen. Alex Korle, die zijn Lotus Elan net weer gerepareerd had, moet opgeven en Alexandra Auer is voorbij gegaan aan Horst Kukemüller.
Vooraan is Gross nu los van Bergmans, maar daarachter zit het drietal van der Ende –Waaijenberg – Schlüchter kort op elkaar. Bob Stevens steekt met een mooie actie binnendoor bij Frans van Maarschalkerwaart. Om de negende plaats wordt gevochten door Stephen Perry en Marcel van Laarhoven, terwijl Lars Esselius op zijn Dunlops lijdzaam toeziet hoe hij de andere Falcons niet bij kan houden, iets wat twee jaar eerder heel anders was. Danny van Dongen wordt opgejaagd door Erwin van Lieshout, maar in de bochten is de Mini sneller. René de Vries doet een uitrempoging bij Rob Rappange. Achteraan heeft Nolte de rode lantaarn overgedaan aan Kukemüller, die daarop besluit zijn auto in de pits te parkeren, waardoor Auer hem toegespeeld krijgt. Aan het rijtje “déja-vu van Spa” kan ook Mark Dols worden toegevoegd: weer een kapotte steekas.
Waaijenberg neemt nu de derde plaats over met een mooie actie binnendoor in de Strubben haarspeldbocht. Van der Ende’s banden zijn niet zo fris meer en Schlüchter staat klaar om te profiteren. De Vries probeert opnieuw Rappange uit te remmen, maar die houdt de deur stijf dicht. Frits Campagne heeft ondertussen zo’n 25 plaatsen goedgemaakt, maar naarmate hij verder naar voren komt wordt het moeilijker om nog posities te pakken. Rhea Sautter leert haar Shelby Mustang steeds beter te kennen en remt Gerrit Jan Van leenen’s Lotus Cortina uit. Egbert Kolvoort probeert buitenom mee te gaan, maar de MGB moet het qua pk’s afleggen tegen de Lotus. Daarachter is een rookie battle gaande tussen “Scartie” in de Lotus Elan en Cees Lubbers in de Cortina GT. Hoewel, Cees is niet echt een groentje, hij heeft al volop geoefend in minder historische auto’s. De Elan wint het op vermogen.
Een ronde later is het Schlüchter die Waaijenberg uitremt voor P.3 , terwijl ook van der Ende er weer bovenop zit. Van Laarhoven en Perry zijn nog steeds aan het bakkeleien en Nico Zonneveld heeft de aansluiting gevonden bij Lars Esselius. De twee rode Mini’s rijden nog steeds deurkruk aan deurkruk, met Rappange voorop.
Nu komt plotseling Bergmans als eerste door, dan Schlüchter, Waaijenberg en van der Ende. Gross is in geen velden of wegen te bekennen. Hij blijkt te zijn uitgevallen met een gebroken bout van een kleptuimelaar. De strijd tussen Perry en Van Laarhoven bereikt een kookpunt met een kleine touché in de Strubben. Van Dongen voelt de hete adem van Roel Korsten in zijn nek en zit ondertussen Jac Meeuwissen’s Healey op de huid, Rappange houdt nog steeds de deur dicht voor de Vries, Van Leenen en Kolvoort worden nu bedreigd door Huib Mars in de Healey en daarachter is er een Belgisch onderonsje gaande tussen “Scartie” en Michel Lombard (Alpine A110).
De race loopt nu op zijn einde en diverse deelnemers raken in de problemen. Michel Oprey maakt een pitstop, gevolgd door een stukje grasbaanracen alvorens hij de pijp aan Maarten geeft. Schlüchter valt ineens stil, rijdt de pits in, ontdekt dat het de hoofdschakelaar is een gaat weer verder. Bob Stevens profiteert maar heeft tijd verloren door een paar spins, waardoor de Duitser hem weer terug kan pakken. René de Vries weet bij het aanremmen van de Haarbocht eindelijk naast Rappange te komen. Ze rijden het gehele traject tot aan de Strubben met de deurkrukken tegen elkaar, maar dan is het toch weer Rappange die het voordeel pakt. Verzijlbergen en Span hebben een mooi robbertje gevochten, maar de Abarth wordt nu geveld door een kapotte koppakking. Mars is voorbij Van Leenen en Kolvoort, die nog immer probeert langs de Cortina te komen. “Scartie” spint in de haarspeld, gelukkig kan van der Ende, die hem net aan het lappen was, hem ontwijken. Van Laarhoven heeft eindelijk Perry afgeschud.
Bergmans heeft een bekeken race gereden en finisht met een voorsprong van 8 seconden. Waaijenberg wordt tweede, op 3 seconden voor Van der Ende. Dan volgen Bob Stevens en Frans van Maarschalkerwaart, want Schlüchter is nog een keer stilgevallen en verliest twee plekken. Van Laarhoven heeft ervoor moeten werken en wordt mooi zevende, voor Perry en Esselius. Nico Zonneveld heeft de Zweed net niet kunnen pakken, maar scoort wel maximaal in GTS11, ruim voor van Lieshout en Dijkman. Frits Campagne en Roel Korsten, die allebei van ver gekomen zijn finishen net buiten de top-10. Jac Meeuwissen is de snelste van de Healeys, want Bas Jansen heeft op de valreep een akkefietje dat hem een halve minuut kost. Danny van Dongen wint de kleine toerwagenklasse, voor de gewiekste Rappange die de Vries geen enkele kans heeft gegund om erlangs te komen. Bert du Toy van Hees verliest in de laatste ronde het Lotus-gevecht dat hij voerde met Lars Bondesson, maar hij wint wel de kleinste GT-klasse.
Race 2
Nadat de Formule Renault race op de zondagmiddag in 12 ronden welgeteld één inhaalactie heeft gekend, wordt het tijd om het publiek wakker te maken met weer wat echt spektakel. Helaas zonder Koel, van Putten, Korle en Kukemüller, maar Norbert Gross heeft weer 16 werkende kleppen, Jos Stevens een vers diff, Mark Dols een nieuwe steekas, Jasper Izaks een verse koppakking, Richard Evans stroom, Thomas Augustin een vrij draaiend voorwiel en “Scartie” een geleende waterslang. Kortom, 40 auto’s op de grid en tijd voor actie in het NK HTGT powered by Visser Contactlenzen, waarbij de eerste inhaalacties al ruim voor de start plaatsvinden, want het is weer dringen op de grid in de GT-bocht. Achteraan zijn het Lombard, Izaks en Evans die door het veld speren, vooraan is het weer Frans van Maarschalkerwaart die goede zaken doet, terwijl Bob Stevens weer de nodige posities prijsgeeft. Na de schermutselingen in het complex Haarbocht – Witterdiep – Madijk – Ossebroeken – Strubben is het Waaijenberg die de leiding heeft voor Bergmans, van der Ende en van Maarschalkerwaart. Daarna komen Perry, Schlüchter, van Laarhoven, Esselius en de goed gestarte Bas Jansen.
Bij de eerste doorkomst van de GT-bocht remt Schlüchter Perry uit, maar de lichtblauwe Ford ligt op de startstreep alweer voor de lichtblauwe Elan. Richard Evans is al opgerukt naar plaats 16 en Norbert Gross 18. In de kleine toerwagenklasse heeft de gebruikelijke stoelendans plaatsgevonden en rijden vijf “verse” piloten: Bert Mets leidt de klasse, voor Simon Gras. Verderop rijden Jonathan Lewis, Jasper Izaks en Timo Span.
Bergmans begint nu aan te dringen bij Waaijenberg, terwijl Bob Stevens voorbij gegaan is aan Bas Jansen. Samen zitten zij achter Esselius aan en ook Frits Campagne meldt zich bij dit treintje. Gross is inmiddels opgerukt naar plaats 13, hij is Roel Korsten gepasseerd en zit pal achter Nico Zonneveld. De opmars van Richard Evans lijkt wat afgezwakt, hij is weliswaar de Porsche van van Lieshout gepasseerd en ligt tweede in GTS11, maar heeft moeite om zijn Marcos langs de Austin Healey van Jac Meeuwissen te sturen. Lars Bondesson en Bert du Toy van Hees hebben hun strijd van de eerste race weer opgepakt; zij worden ingelopen door Jos Stevens die er een Lotus-trio van maakt. Bert Mets houdt dapper stand tegen Simon Gras, terwijl Rhea Sautter en Michel Opreij een Shelby-onderonsje hebben. Edwin Dijkman (MGB) leidt een bonte trein bestaande uit een Lotus Elan (“Scartie”), Ford GT40 (Nolte), Fiat Abarth (Izaks) en Mini (Span). Daarachter is het van Leenen in zijn Lotus Cortina die de deur probeert dicht te houden voor Lombard en Dols. Dan volgen de twee Thomassen, Ardelt, die het Volvo-stuur heeft overgenomen van Alexandra Auer, en Augustin, plus en Cees Lubbers. Helemaal achteraan rijdt Peter Struik in zijn MGB, die kampt met een onwillige koppeling. Hij strand uiteindelijk na 1 ronde in Mandeveen. De kop is daar intussen voor de derde keer en het is Bergmans die leidt, hij heeft Waaijenberg te grazen genomen in de Ruskenhoek. Op het rechte stuk van de Veenslang is ondertussen goed te zien hoeveel pk’s Gross tot zijn beschikking heeft, hij blaast alles en iedereen voorbij.
Van der Ende begint het moeilijk te krijgen, hij heeft noodgedwongen een aparte bandenkeuze gemaakt wordt bedreigd door Perry en Schlüchter. Die hebben het voorlopig echter druk met elkaar, ze doen wie het laatst kan remmen voor de GT-bocht en Perry wint de eerste ronde. Bob Stevens is Esselius voorbij, Jansen en Campagne zitten hem achter de broek en daarachter is het Gross die snel nadert. Evans begint nu toch in de buurt van Zonneveld te komen, Jos Stevens is het strijdende Lotus-duo en ook van Lieshout gepasseerd en Bert Mets weet nog steeds voor Simon Gras te blijven. Timo Span doet een gewaagde uitrempoging, hij schuift met blokkerende wielen de GT bocht in, maar er gebeurt verder niets want iedereen let goed op.
Op de Veenslang zien we dat Van der Ende het duo Perry-Schlüchter moet laten gaan en ook van Maarschalkerwaart aanstalten maakt om hem te pakken te nemen. Esselius op zijn Dunlops wordt opgejaagd door Gross en Campagne – de drie Falcons rijden in formatie. Als ze even later uit de Ramshoek komen, hangt Esselius’ voorbumper scheef en is Gross erlangs. Zonneveld wordt nog steeds achtervolgd door Korsten en Evans lijkt weer wat af te zakken, het is Jos Stevens die hem nu bedreigt. Ondertussen bereikt het gevecht tussen Bondesson en Du Toy van Hees zijn hoogtepunt met een spectaculaire spin van de groen-gele Lotus Elite in de snelle Ramshoek. Hij eindigt op een metertje van de vangrail. Simon Gras heeft de leiding in CT06/07 eindelijk weten te ontfutselen van Bert Mets. Lombard en Dols zijn nog steeds niet langs van Leenen, en de wachtrij is inmiddels aangevuld met Kolvoort en het strijdende duo Izaks-Span.
Bergmans heeft nu wat lucht ten opzichte van Waaijenberg, terwijl van Laarhoven’s Shelby rookt en hij daarvoor een meatball getoond krijgt. Esselius houdt nog immer stand voor Campagne en Jansen. Nico Zonneveld heeft nu Roel Korsten en Jos Stevens achter zich aan, terwijl Evans wat is teruggevallen. Hij lekt ook weer olie en ook hij krijgt de meatball getoond. Dols is eindelijk voorbij aan Lombard en ook meteen aan van Leenen, terwijl de langzaam gestarte Huib Mars zich nu ook bij dit groepje meldt, hij is Egbert Kolvoort gepasseerd. Bert du Toy van Hees is na zijn spin teruggevallen naar de laatste plaats.
Perry heeft even lucht na een foutje van Schlüchter, Gross is nu op jacht naar van Maarschalkerwaart, Bob Stevens is voorbij gegaan aan Jaap van der Ende en Frits Campagne is Esselius voorbij. Van Laarhoven geeft gehoor aan de meatball en zoekt de pits op, maar Evans rijdt onverstoorbaar door, terwijl er nu ook drive through penalties worden uitgedeeld, om onbekende redenen. Bij de Mini’s is de volgorde nu Gras – Lewis – Mets, terwijl Jasper Izaks in aantocht is, hij is Edwin Dijkman’s MGB gepasseerd. Huib Mars remt Gerrit Jan van Leenen uit in de GT-bocht, terwijl Egbert Kolvoort aansluit, voor Michel Lombard. Cees Lubbers passeert Thomas Ardelt. Bert du Toy van Hees in zijn Lotus Elite, die op jacht is naar de Alpine van Lombard om de leiding in de kleine GT-klasse terug te halen, gaat voorbij aan Mark Schmidt in good old Xaviera de MGB.
Het aantal inhaalacties in de GT-bocht is niet meer te tellen, nu is het weer “Scartie” die Bert Mets uitremt. Rhea Sautter gaat de pits in en Thomas Augustin haakt zijn Mustang aan bij de Cortina-MGB-Alpine optocht die nog immer wordt geleid door Gerrit Jan van Leenen. Thomas Ardelt strijdt nu met Mark Schmidt om de laatste plaats. Vooraan begint het spannend te worden, Bergmans en Waaijenberg zijn nog veilig, maar Perry en Schlüchter worden serieus bedreigd door Gross. Bob Stevens komt naderbij aan Frans van Maarschalkerwaart, Frits Campagne loert naar Jaap van der Ende en Esselius moet zijn Falcon breed maken voor Bas Jansen en Jos Stevens.
Op de Veenslang tellen de pk’s en zien we Augustin met zijn Mustang voorbij blazen aan de Alpine van Lombard, Opreij in zijn Shelby aan de Porsche van Van Lieshout en Gross met zijn Falcon langs de Lotus van Schlüchter. Terug in de GT bocht glipt Du Toy van Hees langs Lubbers en heeft Lombard in het vizier. Gross zit vlak achter zijn ex-teammaat Perry maar die geeft geen enkele ruimte. Na enige schermutselingen in de haarbocht is Gross erlangs. Schlüchter zit op het vinkentouw en probeert mee te gaan, maar dat lukt niet. Lombard is wakker geworden en heft het gaspedaal gevonden, hij rijdt nu ineens voor Augustin en Kolvoort, en van Leenen remt hij uit in de GT-bocht.
De leiders zijn intussen druk met het inhalen van de eerste achterblijvers. Gross nadert Waaijenberg, Perry heeft een slechte ronde en Schlüchter glipt erlangs. Bob Stevens zit achter Van Maarschalkerwaart en probeert zijn inhaalactie van race 1 te herhalen. Terwijl de klok de 25 minuten nadert, moeten de baanposten ineens in actie komen. Bij Simon Gras breekt het linkervoorwiel af. Gelukkig weet hij een koprol te voorkomen, zodat de schade beperkt blijft. Bij Roel Korsten breekt een steekas. Bij een Mustang gaat dan het betreffende achterwiel een eigen leven leiden. Ook dan blijft de schade beperkt, behalve als de afsleepploeg vervolgens een kop-staart botsing organiseert door de auto onbemand te gaan slepen. Jammer.
De laatste ronde is onderweg en Gross is nu ook Waaijenberg voorbij, maar Rob Bergmans heeft een buffer van een seconde of 10 en wint zodoende zijn tweede race van het weekend in de blauwe Chevy-powered Iso Rivolta. Niettemin mag Gross tevreden zijn met een fantastische inhaalrace en de winst in CT10. Derde is niet Waaijenberg maar Schlüchter, die slim profiteert van een remfoutje van Dirk in de laatste bocht en buitenom de laatste podiumplaats pakt. Perry wordt vijfde, Bob Stevens zesde en van Maarschalkerwaart zevende. Frits Campagne lijkt achtste te gaan worden, maar maakt op de valreep een foutje waar oude Vos Jaap van der Ende natuurlijk direct van profiteert. Jos Stevens maakt de top-10 vol. Bas Jansen is de snelste van de Healeys en Nico Zonneveld met de Morgan behaalt zijn tweede opeenvolgende overwinning in GTS11, voor Richard Evans, wiens negeren van de meatball merkwaardigerwijze onbestraft blijft. Van Lieshout is derde met de enige resterende Porsche 911, voor alle MGB’s. De Kleine GT-klasse is voor Lombard en zijn Alpine A110, op 9 seconden gevolgd door Du Toy van Hees. In de matig bezette CT08-klasse is de winnaar wederom van Leenen en CT09 is uiteraard voor Ardelt, die na een drive through als laatste van het veld rouleert. Na de uitval van Gras is het Jonathan Lewis die de kleine toerwagenklasse leidt, met een kleine voorspong op Bert Mets die echter de laatste ronden zwaar verdedigend moet rijden om zich Jasper Izaks van het lijf te houden. Maar…Jasper en zijn Abarth hebben aan het kleinste gaatje genoeg, en een Mini kun je ook maar beperkt breed maken, en dus is het Jasper die het laatst lacht.
Resumerend lag het aantal inhaalacties in deze race ongeveer een factor 100 boven dat van de voorafgaande wedstrijd. Roll on de Historic Grand Prix met een nog groter startveld!