Frits Campagne clinches 2013 Dutch historic championship at Dijon

(voor Nederlands even naar beneden scrollen)

During a rainy weekend at the Dijon-Prenois track in France, Frits Campagne secured this year’s title in the Delta Lloyd Xclusief Dutch national championship. The number of title contenders diminished from three to two when points leader Theo van Gammeren scratched his entry. This left Campagne in his 1964 Ford Falcon Sprint with the best chance, while Shirley van der Lof, driving a Porsche 911, had to secure two maximum scores in order to stand any chance at all. Van der Lof showed her motivation by registering some impressive laptimes in the treacherous practice sessions, helped by the Porsche’s good traction. Campagne took things relatively easy in the big American V8, languishing in midfield.
At the start of the first race it was Alexander van der Lof, Shirley’s father, who catapulted his Bizzarini 5300 into the lead from sixth on the grid, ahead of his daughter. Next up were Roman Caresani (Porsche 904/6) and Michiel van Duijvendijk (Porsche 911). After three laps Caresani took the lead in the nimble 904/6, closely followed by Shirley van der Lof, who was protected from any attacks by her father. Apart from one hairy moment when she slid wide in the “Bretelle”, she drove a faultless race to take a maximum class score. Initially it was van Duijvendijk who held fourth, but later in the race he had to give best to the Chevy V8’s of Rob Bergmans and Michiel Campagne. The touring car classes were led by Roger Ebdon in his giant killing Mini Cooper S, who was chased by Martin Bijleveld in the Ford Falcon. The Mini was right at home on the wet track, whereas Bijleveld needed all his skills and the full width of the track to keep up. He did manage to pass Ebdon once, but it was short lived, as moments later he spun and lost a number of places. Ebdon thus took the spoils, just ahead of Rob Rappange in another Cooper S. Third saloon car home and first in class thanks to Bijleveld’s spin was Frits Campagne who drove a conservative race with the championship in mind.
The second race took place on a near enough dry track. This enabled Alexander van der Lof and Michiel Campagne to take full advantage of their powerful engines and take the fight to Caresani. These three had a magnificent scrap for the first half of the race. Eventually, Caresani had to let go and Campagne managed to eke out a small lead over Van der Lof. The touring car class was won by Jaap van der Ende in Bijleveld’s Ford Falcon, ahead of Frits Campagne who was duly confirmed as the new champion. Leo Landman was third saloon car home in his Lotus Cortina. Shirley van der Lof again won the GTS11 class, but is wasn’t enough, she had to be content with second in the overall standings.

Frits Campagne kampioen 2013
Tijdens een vochtig raceweekeinde op het circuit van Dijon-Prenois in Frankrijk behaalde Frits Campagne de titel in het Delta Lloyd Xclusief NK HTGT 2013. Op het beroemde Grand Prix circuit, waar Gilles Villeneuve met de Ferrari en René Arnoux met de Renault in 1979 een legendarische titanenstrijd uitvochten, vonden waarschijnlijk voor de laatste keer de Trophees Historiques de Bourgogne plaats. Het NK HTGT was met een vol startveld weer een graag geziene gast.
Voorafgaand aan het weekeinde was Theo van Gammeren met de Porsche 911 de leider in de tussenstand. Hij had een enkel puntje voorsprong op Frits Campagne met de Ford Falcon Sprint. Shirley van der Lof bezette de derde plaats, op 5,6 punten achter Campagne. Van Gammeren gaf echter de voorkeur aan een vakantie in Italië. Gezien het slechte weer dat de Côte d’Or het gehele weekeinde teisterde had hij geen ongelijk, maar voor de spanning op de baan was het natuurlijk wel jammer dat hij ontbrak. Wie ook ontbrak was Sjoerd Peerebom: hij arriveerde per vliegtuig maar voelde zich dermate beroerd dat hij Dijon direct per TGV weer verliet. Jasper Izaks nam het stuur van de MGB voor de eerste race over. Meestal heeft het NK tijdens dit weekend wel een aantal (Franse) gastrijders, maar deze keer was de enige bezoeker Victor Fischer uit Bern, in zijn ex-Uiterwaal Lotus Cortina.
De strategie was duidelijk: Shirley van der Lof moest met haar Porsche 911 twee klasse-overwinningen pakken om nog een kans te hebben, Frits Campagne moest op aankomen rijden en juist geen risico’s nemen. Shirley toonde zich zeer gemotiveerd om de kleine kans die ze nog had op de titel maximaal te benutten. In de oefenritten op de verraderlijk natte baan zette ze snelle tijden op de klok, geholpen door de goede tractie van haar Porsche. Campagne deed het in zijn zware Amerikaan rustiger aan.
Na afloop van de kwalificatie bleek alleen Roman Caresani in de Porsche 904/6 sneller te zijn geweest dan Shirley van de Lof. De derde startplaats was voor Rob Bergmans in de Iso Rivolta, gevolgd door Michiel van Duijvendijk in alweer een Porsche 911. De top-6 werd volgemaakt door Michiel Campagne in de Corvette Grand Sport en Alexander van der Lof in de Bizzarini 5300. Nat of niet, Dijon heeft een lang recht stuk en Martin Bijleveld was de snelste toerwagen op plaats zeven. Daarachter volgde echter een rijtje Mini’s onder aanvoering van regenspecialist René de Vries, voor het duo Roger Ebdon / Tim Watson en Rob Rappange.

Race 1: Caresani domineert
Bij de voorstart valt een eerste slachtoffer: Leo Landman kan zijn snelste trainingsplaats in CT08 niet verzilveren omdat de koppeling dienst weigert. De rest van het veld begint aan ene glibberige verkenningsronde en stelt zich op. Bert Mets (Mini Cooper S) blijft staan als het rode licht uitspringt, Wolfgang Schachinger (Ford Mustang) maakt daarentegen een grote sprong naar voren door vanaf de laatste startplaats buiten de baan een hele rits auto’s in te halen.
Na het startsein is het voor het publiek achterop de paddock een kwestie van wachten wie er uit de wolk van spray bovenop de heuvel tevoorschijn zal komen. Verrassenderwijs is het Alexander van der Lof, de vader van Shirley, die vanaf de zesde startplaats is de leiding heeft genomen, voor zijn dochter. Daarachter volgen Roman Caresani en Michiel van Duijvendijk. Bij de toerwagens is het Ebdon die de leiding heeft genomen voor Bijleveld en Frits Campagne. Op de tiende plaats ligt Onno Vlaanderen, want ook de Apal heeft goede tractie op de natte baan. Helaas vinden de Franse schoolmeesters dat hij buiten de lijntjes kleurt, en krijgt hij even later een drive through penalty wegens het met vier wielen overschrijden van de witte lijnen die de baan markeren. Daarachter strijdt een groep kleintjes om de laatste plek in de top-10. Rappange leidt de dans, vóór De Vries en een kluwen bestaande uit Ron Verzijlbergen (Fiat Abarth), Frank Romo (Morris Cooper S) en Klaas Span (Morris Cooper S).
Na drie ronden is het Caresani die de leiding overneemt in de lichtvoetige 904/6. Hij wordt gevolgd door Shirley van der Lof, die nu door haar vader tegen aanvallen van achteren beschermd wordt.
Bij het ingaan van de vierde ronde heeft Caresani een kleine voorsprong opgebouwd. Rob Bergmans en Michiel Campagne hebben nog steeds zichtbaar moeite om bun auto’s in het rechte spoor te houden. Frits Campagne is zelfs gespind en een stuk teruggevallen, terwijl Romo intussen Verzijlbergen te pakken neemt en Span daar weer bovenop zit. Verderop is het Schachinger die een Lotus-treintje bestaande uit Bert du Toy van Hees (Elite), Victor Fischer (Cortina) en Jos Stevens (Elan) ophoudt.
Ronde zes en de baan lijkt iets droger te worden. Van Duijvendijk’s vierde plaats wordt nu bedreigd door de krachtige Chevy V8’s van Michiel Campagne en Rob Bergmans. Bijleveld dringt aan bij Ebdon en een vergelijkbare Falcon-Mini strijd is gaande tussen Frits Campagne en René de Vries. Verzijlbergen voert het strijdende groepje kleine toerwagens aan, met Jasper Izaks in de MGB als vreemde eend in de bijt, voor de Mini’s van Span, Romo en Mets. Du Toy van Hees en Fischer zijn Schachinger’s dweilende Mustang voorbij, Stevens en Michel Lombard (Alpine A110) zitten in de wachtkamer.
Ronde zeven en de dapperen beginnen langzaam uit te vinden waar er grip is en waar niet. Shirley van der Lof gaat even wijd in de “Bretelle”, haar enige spannende moment in een verder foutloze race. Ook Frans van Maarschalkerwaart zien we nu driften in zijn nieuwe Shelby Mustang. Van Jasper Izaks zijn we niet anders gewend, ook al rijdt hij in een geleende MGB, maar het is Edwin Dijkman die, na enig sleutelwerk op de vroege ochtend om de achteras in het gareel te krijgen, de mooiste powerslides weggeeft. En als we het dan toch over MGB’s hebben, Egbert Kolvoort gaat nog een stapje verder: hij maakt een mooie pirouette. Daarin is hij zeker niet de enige, bijna iedereen gaat wel één of meerdere keren achterstevoren, maar de meesten niet op een plek waar de NK HTGT supportersschare het kan zien.
Bijleveld is eindelijk Ebdon voorbij, maar de vreugde is van korte duur, want ook hij spint even later en valt terug. Verzijlbergen wordt nu achtervolgd door Span en Romo, Terwijl Stevens niet alleen Schachinger maar ook Fischer voorbij is.
Van Duijvendijk moet Bergmans voorbij laten, maar weet Michiel Campagne vooralsnog achter zich te houden. De groep in het middenveld is inmiddels groter geworden en wordt aangevoerd door Bob Stevens in de Triumph TR4, voor Steve Perry, die voor de gelegenheid de Tachyon-Mustang bestuurt. Hij wordt gevolgd door Verzijlbergen, Span, Romo, Mets en Izaks.
Rappange heeft nu vrij zicht op Ebdon en probeert het gat te dichten. René de Vries doet een ultieme poging om Frits Campagne te passeren, maar spint daarbij in de S des Sabelieres en komt spectaculair achterwaarts de heuvel over schuiven. Bob Stevens zoekt de pits op, nadat hij twee keer bijna van de baan is geraakt door een gaspedaal dat licht blijft hangen. Perry zit voor Span, Verzijlbergen, Romo en Mets. Lombard is eindelijk Schachinger voorbij, maar Fischer valt op zijn beurt weer terug achter de Oostenrijker.
De race nadert nu zijn eindfase. Caresani heeft tien seconden op de familie van der Lof. Vijftien tellen daarachter volgt Bergmans, die gewiekst genoeg is om zich niet daar Michiel Campagne te laten verschalken. Van Duijvendijk is zesde. Op een sterke zevende plaats finisht Ebdon in de oranje Mini, die nog 0,8 seconde overheeft op Rob Rappange. Frits Campagne wordt achtste en scoort maximaal in CT10, daarmee zijn titel zo goed als veilig stellend. René de Vries en Martin Bijleveld maken de top-10 vol. En Ron Verzijlbergen weet Klaas Span toch weer voorbij te gaan.
Race 2: mooie driestrijd
Voorafgaand aan de tweede race is Martin Bijleveld druk op zoek naar een lapmiddeltje om de koppakking van zijn Ford Falcon te dichten, zodat Jaap van der Ende de laatste race van het seizoen kan rijden. Bij Leo Landman helpt een heel aantal concurrenten met sleutelen, want naast de koppeling is er ook een elektrisch probleem. Het lukt allemaal en iedereen is bijtijds klaar voor de start van wat zowaar een droge race wordt.
Alexander van der Lof is als snelste weg, voor Caresani, Michiel Campagne en Rob Bergmans. Op de droge baan kunnen de Bizzarini en de Corvette GS hun pk’s beter benutten om Caresani partij te bieden. Bergmans kan net niet aanpikken, terwijl de Posches van Shirley van der Lof en Michiel van Duijvendijk terugvallen in de klauwen van de V8 brigade onder aanvoering van Frits Campagne en Jaap van der Ende. Rappange is deze keer vastbesloten de snelste Mini te zijn en pakt meteen bij de start al Ebdon’s teammaat Tim Watson in. Snelle starters van achteraf zijn Leo Landman, Bob Stevens en Gerrit Jan van Leenen (Lotus Cortina).
In de tweede ronde is het Michiel Campagne die de leiding heeft, voor Alexander van der Lof en Caresani. Van der Ende is Frits Campagne voorbij gegaan en van Duijvendijk rijdt nu voor Frans van Maarschalkerwaart en Shirley van der Lof. Watson poogt weerwoord te bieden aan Rappange, maar dat eindigt in een spin en veel tijdverlies.
Het driemanschap vooraan maakt er een mooie strijd van. Op enige afstand volgen Bergmans en van der Ende, terwijl Frits Campagne knokt met de oprukkende van Maarschalkerwaart. De beide Porsche 911’s worden nu bedreigd door de rap naar voren gekomen Jos Stevens in de Lotus Elan.
Onno Vlaanderen is in de slag met Thomas Kargus in de andere Lotus Elan, terwijl zij onderwijl de strijdende René de Vries en Jasper Izaks, die nu in de Fiat Abarth rijdt, achter zich laten. Gerrit Jan van Leenen wordt opgejaagd door Bert du Toy van Hees en Bob Stevens, terwijl Tim Watson Bert Mets en Frank Romo alweer voorbij is.
Ronde vier en Caresani probeert het buitenom bij Van der Lof, maar zonder succes. Jos Stevens is de Porsches van van Duijvendijk en van der Lof voorbij gegaan. Bij Bert Mets slaat de pechduivel toe, hij moet de pits opzoeken. De trein achter van Leenen is intussen aangevuld met Edwin Dijkman in de MGB.
De ronde erop is het Michiel Campagne die het op weg naar de Parabolique buitenom probeert bij Alexander van der Lof, maar ook die actie lukt niet. Jos Stevens spint bijna in de Bretelle en van Duijvendijk en van der Lof sluiten weer bij de Lotus aan. Bob Stevens is van Leenen voorbij, maar die weet nog steeds du Toy van Hees, Dijkman, Span en Watson achter zich te houden.
Na zeven ronden beginnen de leiders de eerste achterblijvers te lappen. Caresani moet nu iets lossen van het leidende tweetal. Leo Landman is vanaf zijn de laatste startplaats aangeland bij Huib Mars in de Austin Healey en Rob Rappange in de Mini en neemt de derde plek bij de toerwagens over. Jasper Izaks levert een leuke strijd met Onno Vlaanderen en René de Vries. En Bert du Toy van Hees is eindelijk langs van Leenen, maar Watson, Dijkman en Span nog niet.
In de achtste ronde is het van der Lof die als eerste doorkomt, met Campagne op zijn bumper. Caresani volgt op een seconde. Bergmans rijdt een eenzame race op plek vier en vermaakt zich met mooie powerslides.
De koplopers komen nu in druk verkeer terecht bij het inhalen van meer achterblijvers. Alexander van der Lof profiteert en slaat een gaatje. Verderop is ook Shirley van der Lof goed bezig, zij begint steeds meer aan te dringen bij van Duijvendijk. In het middenveld ontstaat er een nieuw gevecht doordat Bob Stevens en Bert du Toy van Hees voorbij gaan aan het fraai driftende tweetal René de Vries en Jasper Izaks en aansluiting vinden bij het duo Huib Mars – Rob Rappange. Gerrit Jan van Leenen moet ondertussen zijn race staken omdat de radiateurdop eraf is geschoten, tot opluchting van zijn achtervolgers die er eindelijk langs kunnen.
Met nog enkele minuten te gaan heeft Michiel Campagne zijn achterstand op van der Lof weer goedgemaakt en zoekt een gaatje aan de binnenkant in de Parabolique. Op dat moment lukt het nog niet, maar de ronde erop heeft hij het voor elkaar en is hij erlangs. Van Maarschalkerwaart heeft eindelijk aansluiting bij Van der Ende op plaats vijf, maar wordt door Fischer geblokt en moet afhaken.
In de laatste ronde waagt Alexander van der Lof nog een ultieme poging, maar Michiel Campagne laat zich niet verrassen. Caresani, Bergmans, van Maarschalkerwaart en Bijleveld maken de top 6 vol. Frits Campagne is zevende, tweede in CT10, en kampioen! Jos Stevens eindigt als achtste, voor Shirley van de Lof die van Duijvendijk aftroeft voor de winst in GTS11. Zij is daarmee de nieuwe vice-kampioen. Leo Landman wordt derde bij toerwagens, eerste in CT08. Daarachter wordt in de laatste ronde nog een felle strijd gestreden door een hele groep. Uiteindelijk weten Stephen Perry en Bert du Toy van Hees aan Huib Mars voorbij te gaan. Rappange redt het net niet, hij komt 0,07 seconde tekort, maar wint wel klasse CT07. Hij wordt op een dikke halve seconde gevolgd door Bob Stevens (derde in GTS11. Jasper Izaks zit daar weer zes tiende achter en René de Vries is de laatste van deze groep die de streep passeert.
Zo komt een succesvol seizoen 2013 ten einde. Na de prijsuitreiking in de Tachyon tent, waar Egbert zoals altijd als spreekstalmeester optreedt, laadt eenieder zijn bolide in voor de lange rit naar huis. Tot ziens in 2014!